dinsdag 31 maart 2009

Buenos Aires part II en...de sprong!!!

Derde keer...goeie keer!!! Skydiven stond al lang op ons verlanglijstje, en Argentinië leek ons een goeie plaats om eens uit een vliegmachien te springen. Poging I in Cordoba viel in het water, in Bahia Blanca waaide de wind net iets te hard dus dat bleef bij een poging II, maar Buenos Aires was de derde en de goeie!

3000 m boven de grond zitten we goed vastgegespt aan onze tandem instructeurs, met z´n zessen als sardientjes in het kleine cesna vliegtuigje. Bert mag als eerste. Wanneer het deurtje vlak naast hem opengaat zie ik toch een klein beetje wanhoop in zijn ogen. Even later vallen we 30 seconden in vrije val tegen 200 km/u naar beneden vooraleer de parachute opent. Al wat we kunnen uitbrengen is WHAAAAAAAAAA!!!! Eens op de grond hebben we het "we did it"-gevoel en vragen we "gewoon voor de nieuwsgierigheid" eens na wat een cursus om alleen te kunnen springen kost. Wie weet...










En hier de bewegende beelden van onze bange blikken...





De laatste 3 dagen in Buenos Aires werken we ons lijstje af: het kerkhof in Recoleta waar Evita Peron begraven ligt, San Telmo met z´n tango, La Boca met zijn kleurrijke straatjes en natuurlijk, als laatste nog een keer de beste steak ter wereld!


We laten Argentinië achter ons, steken Rio de Plata over per boot en vinden daar... URUGUAY!

Geen opmerkingen: