maandag 9 februari 2009

El Calafate en de Perito Moreno

Patagonië stond altijd al hoog op ons reis-verlanglijstje en al snel blijkt dit volledig terecht. Tijdens de eerste rit van de luchthaven naar El Calafate zitten we als kleine kindertjes aan het raampje gekluisterd... Kijk daar! Kijk daar!! De komende 6 weken worden we vergezeld door Thijs, ne maat uit Antwerpen die we zullen trachten te bekeren van stadsmens tot natuurliefhebber :-)


El Calafate is alvast een goed begin, want niet veel groter dan Begijnendijk EN vooral bekend als uitvalbasis om de bekende gletsjer Perito Moreno te bezoeken. Na enkele maanden tropen hebben nog wat aanpassingsproblemen aan het koude Patagonische klimaat, Bert beklaagt zich al snel dat hij geen lange broek heeft aangetrokken, en mijn windstopper is nauwelijks bestand tegen de ijzige rukwinden. Zomer noemen ze dat hier, jawel.

Maar bevroren benen en tenen worden snel vergeten als de imense Perito Moreno in zicht komt. Een gletsjer van 30 km lang, met aan het uiteinde een muur blauw ijs van 5 km breed en tot 60 m hoog! Deze gigantische ijsklomp verschuift dagelijks ongeveer 2 meter, een spektakel dat gepaard gaat met luid gekraak en regelmatig grote blokken ijs die afbreken. Een waar schouwspel waar we zelfs na enkele uren niet genoeg van krijgen.



Van het Patagonische landschap word je gewoon een beetje stil, en voel je je vooral heel erg klein. We denken vaak aan dappere Anne, die deze bergen op haar fiets temde, en voelen het kriebelen om ook enkele bergen te gaan veroveren, zij het te voet. We steken voor de eerste keer de grens over naar Chili richting Puerto Natales, waar we ons opmaken om de machtige Torres Del Paine te gaan ontdekken.

Klik hier voor ons verslag over Torres Del Paine

3 opmerkingen:

Nathalie zei

lijkt me geweldig!!!!!!!!!!!!! ik wil ook gaan! merci voor het kleine priveverslagje per mail!
geniet er nog van he!
dikke zoen vanuit een pletsend belgie

Anke zei

Amaai, da is echt schoon... het blijft hoog op mijnen verlangslijst staan!

xxx
Anke

Anke zei

Hey Schatties, weliswaar een dagje te laat maar desalniettemin een erg vrolijke Valentijn!!! We missen jullie hier hoor... alleszins we hebben der gisteren een goei lap op gegeven, kwas de camera vergeten :( anders had ik jullie zeker nog een valentijnsfilmpje gemaakt... maar alleszins... Happy Valentine! Veel liefs en dikke Kussen uit een nat België...
Anke