zaterdag 21 februari 2009

El Chalten en de machtige Fitz Roy

Na een ware busmarathon bereiken we El Chalten, de basis vanwaar we naar de machtige Fitz Roy hiken. Aangezien het pijpenstelen regent en de voorspellingen niet gunstig zijn, kiezen we voor dagtochten in plaats van uitgeregend te worden in ons tentje. En we beklagen het ons niet echt, als blijkt dat er zoveel water uit de hemel valt dat een klein riviertje zo is aangezweld dat oversteken onmogelijk wordt. We keren terug naar ons warm nest, drogen onze kleren, warmen onze handen aan warme chocomelk en doen een schietgebedje voor beter weer. De tropische tijden lijken ver achter ons.

De volgende dag is er geen wolkje meer te bespeuren, ideaal om de 25 km naar Fitz Roy te wandelen. De beklimming wordt royaal beloond door een spectaculair zicht op de verticale berg met z´n azuurblauw gletsjermeer. Ongelooflijk ook welke vogels we hier allemaal zien. Condors, spechten die absoluut niet schuw zijn, wilde parkieten en zelfs een bosuiltje dat voor de foto wil poseren. Prachtig!




Bert z´n kniëen hebben het bijna begeven dus de busrit naar Bariloche van 33 u is een welgekomen rustpunt. Tijd ook om nog wat te plannen, want de kogel is door de kerk, we blijven 4 maanden langer "on the road". YIHAAAA!!! Klein minpuntje, "Den Indaver" kan de loopbaanonderbreking alleen verlengen PER JAAR, d.w.z. dat Bert nog 8 maanden "op te vullen heeft". (Als iemand een ideeke heeft om zijnen tijd te doden ;-) )

1 opmerking:

Anke zei

woohooo!!! woody woodpeckers, pinguins (geen echte opgestuurd), beestjes, beestjes, beestjes! Me like a lot!!! twas lang wachten op een nieuw verslag dus tis weer erg fijn om het te lezen.... hier alles min of meer goed, ben een beetje zenuwachtig voor het 'grote' gelmeloptreden, maar niet zozeer voor het optreden, maar eerder omda ik een enorm slaaptekort ga hebben en da ni ga kunnen opvangen... :(
nog langer weg! mss kan Bert een cursus gaan volgen of zo, of een tijdelijk jobke zoeken ergens via interim, ergens in de haven :-) ik heb er geen idee van.... soit, ik ga een koffieke drinken en verder rustig wakker worden... tot gauw! en hopelijk binnenkort nog eens lekker tetteren online of zo :-)
xxxxx
Anke (en den Timo een beetje)